У Білоцерківській міській територіальній громаді нараховується близько 15 тисяч осіб з інвалідністю, враховуючи дітей з інвалідністю.

Одним із напрямків діяльності управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради є забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації. Такої соціальної підтримки потребує  3237 осіб, з них: 36 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 727 осіб з інвалідністю від загального захворювання, 817 осіб з інвалідністю з дитинства, 409 дітей з інвалідністю, 395 осіб з інвалідністю внаслідок ЧАЕС, 211 осіб дітей до 18 років з вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату, 16 осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку невиробничого характеру, 114 осіб похилого віку, 16 учасників АТО.

Станом на 18.12.2020 року управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради забезпечено технічними та іншими засобами реабілітації 565 осіб на суму 5 243 541 грн.

18 грудня 2020 року в управлінні соціального захисту населення Білоцерківської міської ради відбулася робоча зустріч з директором Київського обласного Фонду соціального захисту інвалідів Сергієм Подорожнім. В робочій зустрічі взяли участь начальник управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради Тетяна Велігорська, заступник начальника управління Юлія Терещук, начальник відділу соціального забезпечення Юлія Довга та головний спеціаліст відділу соціального забезпечення Галина Клочко.

В ході зустрічі було обговорено питання внесення змін до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321.

Також обговорили робочі питання, що стосуються договірної роботи, моніторингу забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, оцінки якості надання послуг особам з інвалідністю, повернення технічних засобів реабілітації.

Меню